Beste Black Friday Deals 2022

Beste Black Friday Deals 2022

In 2014 organiseerden winkels in Nederland voor het eerst Black Friday-deals. Amper twee jaar later kunnen (online) winkels er niet meer omheen om mee te doen aan Black Friday deals en bedraagt de omzet meer dan een half miljard euro. Ook jij als consument kunt profiteren van Black Friday deals.

Wat zal er op Black Friday gebeuren?

Op Black Friday kun je veel verschillende soorten kortingen verwachten. De meest populaire aanbiedingen komen onder de categorie Black Friday Bundle Deals voor. Evenals de gemiddelde consument, hebben bedrijven toegang tot speciale prijsaanbiedingen voor specifieke producten. Als je verschillende goederen in één en dezelfde bestelling koopt, kun je er veel voordeel. Je kunt verwachten dat dergelijke bundels kortingen tussen 20% en 70% te bieden; dat is de reden waarom ze een absolute must-do!

Een andere populaire productcategorie is electroproducten. Of het nu gaat om een tv, een laptop, een smartphone of een tablet, bijna alle elektronica wordt op Black Friday tegen adembenemende kortingen verkocht.

Met de populariteit van Black Friday die elk jaar toeneemt, springen meer en meer retailers aan boord om hun beste deals van het hele jaar aan te bieden. Een slimme koper kijkt tijdens deze dagen al of er wellicht een vroeg kerstcadeau te kopen is voor een geliefde.

De Amerikaanse feestdag Thanksgiving valt dit jaar op 25 november. Als consument kun je elk jaar uitkijken naar meer en betere deals, omdat de concurrentie tussen de retailers enorm toeneemt. In sommige gevallen zijn er al producten die al sinds begin november 2017 verkrijgbaar zijn in de uitverkoop.

Het lijdt geen twijfel dat Black Friday in de loop der tijd ook een steeds internationalere feestdag zal worden, omdat Nederlanders het niet alleen aantrekkelijk vinden vanwege de geweldige aanbiedingen, maar ook omdat ze vaak Amerikaanse merken als Nike of Apple voor lagere prijzen kunnen bemachtigen dan in winkels in eigen land.

Welke winkels doen allemaal mee met Black Friday?

De vraag is niet bij welke winkels je Black Friday deals kunt scoren, maar eerder bij welke winkels je niet meedoet. Want als je niet meedoet, gaat de consument direct naar de concurrent. Op Black Friday kan je in heel Nederland goede prijzen scoren bij ongeveer alle winkels.

Onder consumenten zijn vooral de grotere (web)winkels erg populair. Wat te denken van CoolBlue, Bol.com, Mediamarkt, Amazon en Apple? Maar richt je niet alleen op de grote merken! Evenals grotere winkels willen kleinere winkels profiteren van het koopgedrag van de consument. Dus ook hier zijn er genoeg Black Friday deals te krijgen.

Tijdens Black Friday, wat zijn de belangrijkste aandachtspunten?

Het is verschillend voor elke consumentengroep waar je op moet letten tijdens Black Friday.Daarom hier een aantal shopping tips voor Black Friday 2022 waar iedereen wat aan heeft:

  1. Als je goede deals wilt, wacht dan niet tot de dag zelf! Goede deals verschijnen soms al 1 week voorafgaand aan Black Friday.
  2. Natuurlijk kun je op deze dag online kopen, maar het kan nooit kwaad om er op uit te gaan en op zoek naar een koopje.
  3. Wees extra voorzichtig op Black Friday zelf, want er zijn ook nepdeals op het net te vinden!
  4. Controleer of dubbelcheck op welke producten de Black Friday korting van toepassing is. Niet alle producten zijn tijdens de Black Friday Sales afgeprijsd.
  5. Online winkels laten je in hun elektronische nieuwsbrieven zien welke producten zij tijdens Black Friday aanbieden, dus schrijf je hierop in om als eerste op de hoogte te zijn van de aankomende uitverkoop.

Op welke dag kan je de mooiste aanbiedingen vinden?

De beste dag om Black Friday deals te scoren is meestal op de donderdag voor Black Friday. Dit is de dag waarop de meeste online winkels hun grote uitverkoop houden. Aangezien veel shoppers op zoek zijn naar een koopje, kun je behoorlijk wat concurrentie verwachten.

Gelukkig zijn er ook op andere dagen veel goede aanbiedingen. Veel winkels bieden kortingen op specifieke producten zoals mobiele telefoons op bepaalde dagen, zodat je niet in de rij hoeft te staan voor jouw favoriete winkel. Je kunt gewoon thuis gaan winkelen of waar je maar wilt!

Hoe werkt een Black Friday-uitverkoop?

Black Friday is een soort uitverkoop die online winkels houden op de dag na American Thanksgiving, een jaarlijkse feestdag in de VS. Veel winkels verlagen hun prijzen op specifieke producten om meer klanten aan te trekken.

Veel winkels gaan voor de gelegenheid ook heel vroeg open, wat betekent dat he goede deals kunt scoren als je om 7 uur ’s ochtends gaat winkelen! Dit kan zelfs nog makkelijker zijn door te profiteren van online winkelen tijdens Black Friday, aangezien je niet over anderen heen hoeft te klauteren in een menigte.

De beste Black Friday deals

Om de beste Black Friday deals te krijgen, moet je op de hoogte blijven van de aankomende sales. Je kunt dit doen door het controleren van nieuwsbrieven, waar je vaak de eerste te horen over de beste Black Friday deals. Houd er rekening mee dat sommige winkels geen nieuwsbrieven versturen.

Ben je een uitgesproken beslisser en doe je goede onderzoek? Dan is Black Friday iets waarvan jij kan genieten! Bent je een trage beslisser en wilt je zien hoe andere mensen het product beoordelen? Dan is Cyber Monday iets voor jou!