De Beste Spirulina Kopen? 3 Topkeuzes om te Bestellen in 2023 + Reviews

De Beste Spirulina Kopen? Onze 3 Topkeuzes om te Bestellen in 2023 + Reviews.

Sta je op het punt om spirulina te kopen, maar vraag je je af: Welke spirulina is de beste? en Waar moet ik op letten als ik spirulina koop? Lees dan snel verder! In dit uitgebreide artikel vergelijk ik 3 van de meest kwalitatieve spirulina supplementen en help ik je met het maken van de juiste keuze voor jou.

Elyne Baarssen

Productgids is samengesteld door:

Elyne Baarssen

 ·  Laatste update op: augustus, 2023

Welke Spirulina is de Beste?

• Kies het producttype afhankelijk van jouw behoeften.
• Kwaliteit belangrijk? Kies Biologische spirulina extract.
• Poeder = betere opname. Tabletten = gemak & betere smaak.
• Eiwit gehalte belangrijk? Kies eiwitgehalte (min. 50%).
• Duurzame productiemethoden? Overweeg Marcus Rohrer of Royal Green.
 

Waar moet ik op letten als ik Spirulina Koop?

• Let op de bron van je spirulina.
• Vermijd synthetische pesticiden en meststoffen.
• Ga voor Spirulina platensis, geteeld in schoon water.
• Onderzoek merken en lees reviews en ervaringen.
• Kies voor bedrijven die kwaliteit boven winst stellen.

Alles over Spirulina te weten komen?

Er zijn veel gezondheidsvoordelen, maar er kunnen ook nadelen en bijwerkingen zijn. In ons artikel over de werking van spirulina gaan we dieper in op de voordelen en nadelen, mogelijke bijwerkingen en voedingswaarde.

Lees hieronder alles over spirulina, incl bronnen en handige artikelen.

Inhoudsopgave

Wat is spirulina?

Spirulina is een blauw-groene alg die van nature voorkomt in zoetwatermeren. Het wordt beschouwd als een superfood vanwege zijn hoge voedingswaarde en gezondheidsvoordelen. Spirulina heeft een lange geschiedenis van gebruik als voedselbron, en is populair geworden als voedingssupplement vanwege zijn rijke gehalte aan eiwitten, vitamines en mineralen.

Wanneer kies je voor spirulina poeder en wanneer voor tabletten?

Spirulina poeder en tabletten hebben beide hun voor- en nadelen. Een poedervorm is vaak goedkoper en kan gemakkelijk worden gemengd met voedsel en dranken. Het nadeel is dat het een sterke smaak heeft die sommige mensen niet aangenaam vinden. Tabletten zijn makkelijker in te nemen en hebben geen sterke smaak, maar ze kunnen duurder zijn en soms vulstoffen bevatten. In onze missie opzoek naar de beste spirulina, gaan we voor beiden varianten eigen top 3 adviezen uitbrengen. In onze vergelijking gaan we zien hoe de verschillende soorten supplementen van spirulina uit de test komen.

Welke verschillende soorten van spirulina zijn er?

Beste Spirulina Kopen 2023Er zijn tegenwoordig verschillende soorten spirulina op de markt, maar niet alle zijn gelijk gecreëerd. Sommige merken voegen vulstoffen en toevoegingen toe aan hun spirulina supplement om op kosten te besparen, wat de potentie en voordelen van de algen aanzienlijk kan verminderen.

Blauwe spirulina

Deze spirulina soort trekt wereldwijd snel de aandacht als nieuwe superfoodtrend. Maar is deze oogstrelende blauwe spirulina alg echt zo super, of betalen we simpelweg voor de kleur? Van de voordelen en smaak, tot de hogere prijs en marketingclaims – er is heel wat te ontdekken over dit fascinerende superfood. Lees alles over blauwe spirulina in ons uitgebreide artikel.

Chlorella of Spirulina?

Chlorella of Spirulina? Beide algen zijn geliefd in de wereld van superfoods, maar hoe kies je tussen deze twee groene giganten? Hoewel ze veel gemeen hebben, is de duivel in de details. Of je nu op zoek bent naar een energieboost, spierherstel, ontgifting of immuunondersteuning, een van deze algen zal de bovenhand krijgen. Ontdek welke alg het beste bij jou past in ons vergelijkende artikel.

Spiruline of Spirulina

Ben je in verwarring gebracht door de verschillende spellingen en vraag je je af of er een verschil is? Het antwoord is ja en nee. Eén is de werkelijke alg, de andere een merknaam. Ontdek waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste product en hoe je marketingtrucs kunt doorzien in ons verhelderende artikel over spiruline.

Als je opzoek naar de beste spirulina superfood gaat, zorg er dan voor dat je een pure en biologische spirulina krijgt die afkomstig is van hoogwaardige bronnen. Een type spirulina dat de laatste tijd de aandacht trekt, is de blauwe of “chi” spirulina. Deze variant komt van Arthrospira platensis, die bekend staat om zijn diepblauwe kleur en hoge niveaus van phycocyanine. Hoewel het er cool uitziet in je smoothie bowls of lattes, is er echt geen bewijs om te suggereren dat deze versie effectiever is dan gewone groene spirulina als het gaat om gezondheidsvoordelen.

Wat betreft groene spirulina, dit type (ook bekend als Arthrospira maxima) is de meest voorkomende vorm van het algen supplement op de markt. Het wordt vaak verkocht in poeder- of tabletvorm en geprezen om zijn hoge niveaus van eiwitten (tot 70% op droog gewicht), antioxidanten zoals bèta-caroteen, en ontstekingsremmende eigenschappen.

Hoewel het duur kan zijn in vergelijking met andere superfoods zoals boerenkool of chiazaad, zweren veel mensen bij de voordelen die ze hebben gezien na het opnemen van de beste spirulina in hun dieet. Een ander type dat het waard is om te kennen, is chlorella – een gerelateerd algen supplement dat veel vergelijkbare voordelen biedt als spirulina eigenlijk. Het belangrijkste verschil tussen deze twee superfoods is dat chlorella een hardere celwand heeft, wat betekent dat het minder verteerbaar is dan spirulina-extract of poeder, maar ook potentieel meer ontgiftend vanwege het vermogen om zich te binden aan zware metalen en gifstoffen in het lichaam. Je kunt chlorella en spirulina gecombineerd vinden in sommige supplementen, maar zorg ervoor dat je het etiket zorgvuldig leest, omdat de verhouding van elk kan variëren.

Er is ook nog een type spirulina dat is gekweekt vanwege zijn hoge niveaus van vitamine C: Arthrospira platensis var. Immensis.

Hoewel dit klinkt als een geweldige manier om je inname van deze belangrijke voedingsstof te verhogen, houd er rekening mee dat spirulina niet typisch wordt gezien als een belangrijke bron van vitamine C in vergelijking met dingen als citrusvruchten of paprika’s. Richt je in plaats daarvan op het toevoegen van een goede spirulina aan je dieet , dit vanwege de eiwitten, vitamine e, ijzer en andere micronutriënten die moeilijker te krijgen zijn van andere plantaardige bronnen.

De 5 meest onderzochte gezondheidsvoordelen van spirulina

Spirulina wordt ondersteund door wetenschappelijk onderzoek voor verschillende gezondheidsvoordelen. Hier zijn de vijf meest onderzochte voordelen:

1. Ontstekingsremmende werking: Spirulina is bekend van de antioxidanten, die de ontstekingen in het lichaam kunnen verminderen. ER zijn veel studies over antioxidanten, deze studie vond dat spirulina inderdaad effectief was in het verminderen van ontstekingen bij patiënten met chronische sinusitis.

2. Antioxidante werking: De antioxidanten in spirulina, onderzocht in dit onderzoek, kunnen helpen beschermen tegen oxidatieve schade, wat kan leiden tot chronische ziekten zoals hartziekte en kanker.

3. Bloeddrukverlagend effect: Spirulina kan helpen de bloeddruk te verlagen bij mensen met hoge bloeddruk, volgens deze studie, ook gepubliceerd in het Journal of Medicinal Food.

4. Cholesterolregulatie: Dit onderzoek gaat over hoe spirulina kan helpen het cholesterolgehalte te reguleren, wat kan bijdragen aan een betere hartgezondheid.

5. Verbetert uithoudingsvermogen en spierkracht: Spirulina kan helpen de fysieke prestaties te verbeteren door het uithoudingsvermogen en de spierkracht te verhogen, beschreven in deze publicatie.

Is de beste spirulina 2023 een biologische spirulina?

Beste Biologische SpirulinaBiologische spirulina is een term die steeds vaker wordt gebruikt, maar wat betekent het eigenlijk? Biologische spirulina is spirulina die op een duurzame manier is gekweekt zonder het gebruik van pesticiden of synthetische meststoffen. Dit betekent dat de spirulina algen worden gekweekt in schone en gezonde omstandigheden, wat resulteert in een superieure kwaliteit van het product. Het belang van biologische hoogwaardige spirulina kan niet genoeg benadrukt worden.

Het zorgt namelijk voor een veel gezonder en veiliger product dan conventionele spirulina supplementen. Bio spirulina bevat geen restanten van pesticiden en andere chemicaliën die kunnen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen.
Dit maakt het ook de beste keuze en uitermate geschikt voor vegetariërs en veganisten, of andere mensen die bewust bezig zijn met hun voeding. Spirulina plantages zijn vaak blootgesteld aan vervuiling door zware metalen, waardoor biologische teelt nog belangrijker wordt.

Onderzoek heeft uitgewezen dat sommige niet-biologische merken hoge concentraties zware metalen kunnen bevatten, eigenlijk verontreinigd, wat schadelijk kan zijn voor onze gezondheid. Bovendien bevat biologische spirulina meer voedingsstoffen dan gewone niet-biologisch geteelde varianten.
Biologisch geteelde planten worden namelijk geteeld zonder het gebruik van kunstmatige meststoffen, waardoor ze meer essentiële mineralen, vitaminen en aminozuren bevatten, dan hun conventioneel geteelde tegenhangers. Als je op zoek bent naar de beste spirulina, dan is een biologisch gecertificeerd spirulina product, met zo min mogelijk conserveringsmiddelen altijd de beste optie.

De effecten van spirulina op je metabolisme

Er is enig bewijs dat spirulina kan helpen bij het afvallen door het metabolisme te stimuleren en het gevoel van volheid te bevorderen. Voor meer informatie over dit onderwerp, lees je ons blogartikel over spirulina en afvallen.

Meer weten over wat er in je lijf gebeurt bij regelmatig gebruik van spirulina?

Zo heeft Spirulina gebruik veel voordelen, maar er kunnen ook nadelen en bijwerkingen zijn. In ons artikel over de werking van spirulina gaan we dieper in op de voordelen en nadelen, mogelijke bijwerkingen en voedingswaarde.

Aanbevolen dosering en gebruik van deze superfood

De aanbevolen dosering van spirulina kan variëren, afhankelijk van factoren zoals leeftijd, gezondheid en persoonlijke behoeften. Over het algemeen wordt geadviseerd om bij de inname van spirulina te beginnen met een lage dosering en deze geleidelijk te verhogen. Voor meer informatie over de dosering en gebruik van spirulina, kun je ons artikel lezen over “Is spirulina gevaarlijk?“.

Spirulina gezond voor mensen, maar ook voor dieren

Spirulina is niet alleen goed voor mensen, maar ook voor dieren. Het gebruik van spirulina als supplement voor dieren wordt steeds populairder en dat is geen wonder.

Spirulina is een superfood vanwege de hoge concentratie aan eiwitten, vitaminen en mineralen die het bevat. Biologische spirulina algen zijn bijvoorbeeld veel beter dan andere varianten omdat ze vrij zijn van pesticiden en andere chemische stoffen. Een van de meest interessante toepassingen van spirulina voor dieren is als visvoer. Viskwekers voegen vaak spirulina algae toe aan het visvoer om ervoor te zorgen dat hun vissen gezond blijven.

Dit komt doordat goede spirulina supplementen vele positieve effecten hebben op het immuunsysteem en de spijsvertering van vissen. Door spirulina extract te gebruiken in plaats van traditionele supplementen kan de kwaliteit van de vis verbeterd worden.
Maar niet alleen vissen hebben baat bij deze superfood, ook honden kunnen profiteren van de positieve eigenschappen die spirulina alg bezit. Zo kan chi spirulina bijvooarbeeld helpen om de tandhygiëne te verbeteren en kan het zelfs helpen om gewichtsverlies bij honden te stimuleren. Behalve viskwekers en eigenaren van huisdieren kunnen ook vogelliefhebbers profiteren van deze superfood. Omdat vogels erg gevoelig zijn voor ziektes, is gezonde voeding essentieel voor hun welzijn. Spiruline voor vogels kan hierbij helpen door het immuunsysteem te versterken en de spijsvertering te verbeteren. Bovendien kunnen vogels profiteren van de eiwitten die in deze plant aanwezig zijn.

Spirulina alg is een geweldig supplement om aan je huisdieren te geven, maar let wel op dat je de juiste dosering gebruikt. Overdosering kan namelijk leiden tot negatieve effecten zoals diarree en braken. Daarnaast is het belangrijk om alleen biologische spirulina te gebruiken omdat deze variant veiliger is en geen pesticiden of andere chemische stoffen bevat. Dus als je op zoek bent naar een superfood voor jouw huisdier, dan is spirulina zeker het overwegen waard!

Antwoorden op de meest gestelde vragen over spirulina

Wat is beter spirulina poeder of tabletten?

Dit hangt af van uw persoonlijke voorkeur. Poeder is vaak goedkoper en kan gemakkelijk worden gemengd met voedsel en dranken, terwijl tabletten gemakkelijker in te nemen zijn en geen sterke smaak hebben.

Hoeveel spirulina per dag?

De aanbevolen dosering van spirulina kan variëren, maar over het algemeen wordt aanbevolen om te beginnen met een dosering van 1-2 gram per dag en deze geleidelijk te verhogen tot 3-5 gram per dag.

Wat zit er in spirulina?

Spirulina is rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen, waaronder vitamine B, ijzer en magnesium. Het bevat ook antioxidanten en omega-3 vetzuren.

Zit er jodium in spirulina?

Ja, spirulina bevat jodium. Echter, de hoeveelheid jodium kan variëren afhankelijk van waar de spirulina is geteeld.

Is spirulina veilig?

Ja, spirulina is veilig voor de meeste mensen om te consumeren. Echter, mensen met een allergie voor zeevruchten of jodium, zwangere vrouwen, en mensen met auto-immuunziekten of stofwisselingsstoornissen moeten voorzichtig zijn bij het gebruik van spirulina.

De afsluitende conclusie

“In dit uitgebreide artikel hebben we een diepgaande kijk gegeven op de verschillende aspecten van spirulina. We hopen dat deze informatie je zal helpen bij het maken van een geïnformeerde keuze bij het kopen van spirulina. Of je nu kiest voor Marcus Rohrer Spirulina Tabletten, Royal Green Spirulina Tabletten, of Spirulina & Chlorella Poeder van VitaminePerPost.nl, het is belangrijk om te kiezen voor een product dat voldoet aan je persoonlijke behoeften en voorkeuren.”

Bonus: Ons Favoriete Spirulina Recept
“Om je te inspireren, delen we ons favoriete spirulina recept. Deze spirulina smoothie bowl zit boordevol gezonde ingrediënten en spirulina, wat het een voedzame en heerlijke optie maakt. Het is een geweldige manier om de dag te beginnen, en met een beetje creativiteit kun je het recept gemakkelijk aanpassen aan je eigen smaak.”