PS4 / PS5 Racestuur

Een racestuur is onmisbaar voor eenfan van racespellen. Het helpt je om de beste spelervaring te krijgen. Op deze pagina kom je alles te weten over racesturen voor de ps4 en krijg je een aantal opties, afhankelijk van het soort spel dat je speelt.

Wat is een racestuur?

Een racestuur is een spelbesturingsapparaat in de vorm van een autostuur en is ontworpen om het gevoel van een echt autostuur op te roepen en wordt voornamelijk gebruikt bij een racegame. Een eenvoudige versie is meestal niet meer dan een peddel met een stuurwiel. De meest uitgebreide versies hebben meestal ook force feedback en pedalen.

Een racestuur is net als het stuur in de auto en het werkt met welk spel je ook speelt. De meest beroemd zijn de stuurwielen van Fanatec of Logitech. Een stuurwiel is noodzakelijk voor racegames om de best mogelijke controle over het voertuig in het spel te krijgen.

Kan PS4 stuur op PS5?

Heb je een PS4 racestuur en vraag je je af of deze werkt op de PS5? Wees gerust! Playstation heeft aangekondigd dat alle officiële accessoires voor racefans zonder problemen zullen werken op de playstation 5 console. De racesturen van Thrustmaster en Fanatec zijn officieel gelicentieerde producten die probleemloos op de nieuwe console zullen werken

Kan de Logitech G29 op PS5?

De Logitech G29 Driving Force is compatibel met racegames voor de PS5, PS4 en PS3. De G29 is ontworpen in samenwerking met Sony en is volledig compatibel met racegames op de PS5, PS4 en PS3. Omdat racewielen gemaakt zijn van metaal en metaal duurzaam is, kunnen ze lang gebruikt worden zonder te slijten. Deze pedalen die drukgevoelige remsystemen nabootsen, blijven niet hangen of glijden door hun stalen kogellagers.

Het Logitech G29 Driving Force Race Steering Wheel is een simulatiestuur met realistische force feedback, spiraalvormige versnellingen en pedalen. Het biedt de ultieme meeslepende race-ervaring met directe feedback van het circuit, de kronkels en bochten in elke rit, en met een volledig verstelbare stuurkolom.

Deze krachtige rijmachine heeft spiraalvormige tandwielen met metalen tandwieloverbrenging die zichzelf centreren om het geluid te verminderen en een soepele, stille werking te bieden met een precisie die normaal gesproken wordt aangetroffen in veel duurdere wielen. Met een draaihoek van 900° voor scherpe haarspeldbochten, voorgevormde rubberen handvatten voor controle wanneer je handpalmen zweterig worden.

Welk Stuur voor Farming Simulator?

De Logitech G Saitek is qua Farming Simulator controllers de beste op de markt. Het draagt bij aan het realisme en plezier van je boerderij. Bedien de zware werktuigen met één hand op de stuurwielknop en de andere op de bedieningsstick van de voorlader op het zijpaneel. Echte pedalen geven je nog meer het gevoel dat je echt in de voertuigen zit die je bestuurt in Farming Simulator 17. En als je je voertuig moet verlaten om de kettingzaag te bedienen, heb je met de stuurknuppels en -knoppen de volledige controle over je virtuele boer. Dus ga lekker zitten, stap in je eigen tractor, ga lekker zitten en ga aan de slag op je boerderij.

Wat is het beste stuur voor PS4?

Het beste racestuur voor de Playstation 4 van 2020 is mogelijk de Thrustmaster T150 RS Pro. Racen op je PS4 en PS5 wordt een stuk realistischer met dit racestuur. Het beschikt over het derde koppelingspedaal, waarmee je het schakelen zelf onder de knie kunt krijgen. De T3PA pedalen zijn ook robuust, blijven op de grond staan, en zijn volledig mechanisch, zodat u ze kunt aanpassen aan je specifieke voorkeuren. Bijvoorbeeld door de remmen of het gas gevoeliger te maken en de afstand tussen de pedalen te vergroten. Net als in een echte auto kun je met dit mechanische force feedback systeem voelen wanneer je remt, over de kop gaat of grip op de weg verliest. Dit maakt games leuker en geeft je meer controle dan wanneer je met een controller speelt.

Welk racestuur moet ik kopen?

Welk type racestuur je moet kopen hangt af van hoeveel geld je bereid bent uit te geven, je niveau en hoe intens het racespel is. Racesturen zijn er in veel verschillende modellen en prijsklassen om aan je behoeften te voldoen. Het belangrijkste om te overwegen is dat het is waar je je comfortabel bij voelt. Als je het stuur en de pedalen niet comfortabel kunt bedienen, zullen ze niet plezierig zijn om te gebruiken en zul je je racegames niet willen blijven spelen.

Kan de Hori Racing Wheel Apex op PS5?

Helaas is dit racestuur niet compatibel met de PS5, Xbox One of Xbox Series X/S. Dit is jammer, want het Hori Racing WHeel Apex is een geweldig stuur. Dus als je op zoek bent naar een racestuur voor de PS5, kun je beter voor een ander stuur gaan.

Wat is force feedback?

Force Feedback is een technologie die in racesturen is ingebouwd. Force Feedback produceert trillingen die voelbaar zijn wanneer je racet. Dit zorgt voor een realistische race-ervaring omdat de motor in het racestuur wordt gebruikt om de trillingen te produceren

Een racestuur zonder Force Feedback zal saaier zijn dan een racestuur met Force Feedback. Dit geldt vooral als je meer geld uitgeeft aan een racestuur met Force Feedback, wat ze allemaal hebben. Je zult ook zien dat goedkopere modellen van een racestuur geen Force Feedback hebben, dus zorg ervoor dat je een model koopt dat dit wel heeft voordat je een keuze maakt.

Hoeveel kost een gaming stuur?

Hoeveel een gaming stuur kost, hangt af van de functionaliteit die je nodig hebt. Er zijn stuurwielen die je kunt aansluiten op een controller. Deze kosten je rond de 20 euro. Er zijn ook instapmodellen verkrijgbaar voor ongeveer 50-80 euro. Deze zijn perfect voor de beginnende of casual racefan. Ben je een echte racefanaat dan mag je best iets meer uitgeven. De best geteste racesturen koop je vanaf 200 euro. Natuurlijk kun je je race-ervaring nog beter maken door een playseat te kopen.