Weegschaal kopen

Een goede weegschaal kopen helpt als u kiest voor een gezonde levensstijl. Door uzelf regelmatig te wegen, krijgt u inzicht in hoe het met uw gewicht gaat. Handig als je wilt afvallen, maar ook als je gewoon wilt voorkomen dat je te zwaar wordt. Tegenwoordig zijn er veel digitale weegschalen op de markt, dus hoe kies je de beste? Wij helpen je op weg met een overzicht van de beste weegschalen.

Waar let je op bij een online aankoop?

Veel mensen vragen zich af hoe je online een veilige en goede aankoop doet, wij hebben 12 tips voor jou op een rij gezet!

Wat is de beste weegschaal van 2022?

  • Beste koop weegschaal – Silvergear Bluetooth
  • Best geteste weegschaal – Soehnle Style Sense Safe 300
  • Beste slimme/smart weegschaal – Withings Body+ Smart
  • Beste analoge weegschaal – Medisana PSD Analoge
  • Beste weegschaal met lichaamsanalyse – Tanita BC545N

Waar moet je op letten bij het kopen van een personenweegschaal?

Als je een nieuwe weegschaal wilt kopen, moet je met een aantal zaken rekening houden. Wilt je de metingen in kg of lbs? Je zult moeten kiezen tussen een analoog of digitaal scherm en welke functies je bij jouw model wilt hebben. Een van de factoren bij weegschalen is de lichaamssamenstelling. Dit omvat metingen zoals botmassa, watergehalte en vetpercentage, wat heel nuttig kan zijn als het gaat om gewichtsbehoud of het periodiek meten van je gewicht. Het hangt allemaal af van persoonlijke voorkeur, maar het is belangrijk dat ze kunnen helpen bepalen waar veranderingen moeten worden aangebracht.

Wat is beter: een digitale- of analoge personenweegschaal?

Veel mensen vragen zich af of een analoge of een digitale personenweegschaal beter voor hen is. Het antwoord op deze vraag hangt af van je doelen met de weegschaal. De authenticiteit van een analoge personenweegschaal komt van de mechanische werking. Deze weegschalen werken door middel van veren, die onderhevig zijn aan kracht om het gewicht te meten. Het gewicht wordt weergegeven op de meter wanneer het juiste punt is bereikt.

De digitale personenweegschaal daarentegen maakt gebruik van een elektronisch systeem dat grotendeels is gebaseerd op microchips en sensoren om het gewicht te meten. Deze weegschalen kunnen ook worden gebruikt in auto’s, gebouwen en meer voor snelle metingen van massa – vaak weegschalen genoemd.Analoge weegschalen zijn gemaakt van metaal, wat betekent dat ze sterk en duurzaam zijn. Dit maakt ze een populaire keuze voor mensen die van plan zijn om hun weegschaal mee te nemen op reis of naar de sportschool. Bovendien zijn ze zeer gemakkelijk af te lezen omdat er geen cijfers of symbolen zijn.
Digitale weegschalen zijn handig omdat ze functies hebben zoals achtergrondverlichting en een alarm dat afgaat als je jouw streefgewicht hebt bereikt. Ze geven ook meestal meer informatie over je lichaamssamenstelling.

Wat is het maximale gewicht dat een weegschaal kan meten?

Het is belangrijk om uit te vinden wat het gewichtscapaciteit van een weegschaal is voordat je gaat rondkijken voor een weegschaal. Een grote factor die zal bepalen welk type weegschaal je koopt, is je gewicht of wat je gewicht zal zijn wanneer je klaar bent om een nieuwe weegschaal te kopen. De maximale analoge weegschaal kan tot 150 KG wegen. Er zijn ook digitale weegschalen met een hogere gewichtscapaciteit die meestal tot 180 KG of 250 KG kunnen gaan.

Waarom kiezen voor de beste smart weegschaal?

De beste smart weegschaal is een must voor mensen die willen afvallen. Zij vinden het bijhouden van hun voedselinname en gewicht vaak een effectieve manier om zichzelf op koers te houden. De beste slimme weegschaal is uitgerust met een geheugenfunctie die gemeten waarden opslaat, zodat de gebruiker kan zien hoeveel hij de vorige keer woog. Dit is praktisch om een goed idee te krijgen van hoe je gewicht zich ontwikkelt zonder dat je dit zelf hoeft bij te houden; de weegschaal doet dat voor je. Als de weegschaal met behulp van een app aan je smartphone of tablet kan worden gekoppeld, kunt je aan de hand van grafieken of tabellen zien of je op schema ligt om je streefgewicht te bereiken. Natuurlijk kun je ook bijhouden hoe je vetpercentage zich ontwikkelt.

Hoe werkt een lichaamsanalyse weegschaal?

Een weegschaal voor lichaamsanalyse zendt elektrische stroompjes naar je lichaam. Spieren, vet en ander weefsel geleiden elektriciteit op verschillende manieren. Hierdoor kan de weegschaal precies berekenen hoeveel spiermassa, vet en vocht er in je lichaam zit.

Hoe kun je een personenweegschaal het beste gebruiken?

Er zijn een aantal tips die we met je willen delen over hoe je een weegschaal het beste kunt gebruiken. Allereerst is het belangrijk dat de weegschaal helemaal recht staat. Als een weegschaal niet helemaal recht staat, kan hij een verkeerde meting doen. Om er zeker van te zijn dat het juiste gewicht is bepaald, is het verstandig om jezelf twee keer te meten. Het is verstandig dat je je sokken uittrekt voordat je jezelf weegt. Dit heeft te maken met de elektrische geleiding. Tenslotte is het belangrijk dat de weegschaal in een ruimte staat waar de temperatuur niet te veel schommelt. Het kan zijn dat de weegschaal verkeerde metingen doet in een kamer met sterke temperatuurschommelingen.

Van welk materiaal is een personenweegschaal gemaakt?

Een weegschaal heeft een stevige constructie omdat u erop moet staan. Dit betekent dat het weeggedeelte van een digitale personenweegschaal meestal van gehard glas of staal is gemaakt. Als je van plan bent je weegschaal in een badkamer te gebruiken, zorg er dan voor dat ze een antislip-bovenkant heeft om uitglijden en verwondingen te voorkomen.

Wat is het ideale gewicht?

Een ideaal gewicht wordt bepaald door de verhouding tussen je gewicht en je lengte. Dit wordt bepaald aan de hand van je BMI, wat staat voor Body Mass Index. Op internet zijn verschillende hulpmiddelen te vinden om je BMI te bepalen. Een gezond (‘ideaal’) gewicht varieert van 18,5 tot 25, maar dit varieert wel per lichaamstype.

Wat is een gezond vetpercentage?

Het bepalen van een gezond vetpercentage is afhankelijk van je leeftijd en je geslacht. Het gemiddelde vetpercentage in Nederland ligt voor mannen tussen de 18% en 25%. Voor vrouwen ligt het tussen de 25% en 31%.

Waar kun je de beste personenweegschalen kopen?

Er zijn veel winkels die ze verkopen, maar niet elke weegschaal is de beste optie voor jou. Je kunt een weebschaal bij Hema, Action, Mediamarkt of bol.com kopen. Kies de weegschaal die het beste bij je past op basis van waar je hem voor wilt gebruiken. Wil je een analoge weegschaal of heb je liever een luxe weegschaal met een app? Het is helemaal aan jou!

Welke eigenschappen zijn belangrijk?

Hieronder vindt je een kenmerken van een weegschaal die je zullen helpen bij het kiezen van de beste weegschaal.

Type weegschaal

Het type hangt af van wat je wil doen met je weegschaal. Er zijn veel verschillende soorten weegschalen: digitale weegschaal, lichaamsanalyseweegschaal, analoge weegschaal en babyweegschaal. Vraag jezelf van tevoren af met wat voor soort weegschaal je jezelf wilt wegen. Een analoge weegschaal is minder nauwkeurig dan een digitale, omdat ze weegt in kilo’s en in gram, terwijl een digitale weegschaal decimale fracties van een gram kan weergeven. Weegschalen voor lichaamsanalyse hebben meer functies dan alleen het meten van het gewicht. Ze kunnen onder andere de spiermassa of het vetpercentage meten. Professionele weegschalen worden gebruikt door artsen of fysiotherapeuten.

Maximaal gewicht

Weegschalen hebben een maximum gewicht dat ze kunnen meten. Dit gewicht verschilt per weegschaal. Sommige weegschalen meten tot 150 kg, andere hebben een limiet van 180 kg of zelfs 250 kg. De weegschaal moet meer kunnen wegen dan je huidige gewicht.

Display

De weegschaal heeft decimalen om je gewicht weer te geven. De weegschaal is ofwel analoog, waarbij de weegschaal je gewicht weergeeft met een meter die stilstaat op een lijn, ofwel digitaal, waarbij de weegschaal een digitaal display heeft dat je gewicht in cijfers weergeeft. De cijfers van de weegschaal kunnen variëren in grootte. Hoe groter de cijfers zijn, hoe gemakkelijker het is om je gewicht af te lezen. Verlichte displays zijn gemakkelijker af te lezen dan onverlichte displays.

Koppelbaar met een app

De weegschaal stuurt de gemeten waarden naar je smartphone, pc of tablet. De weegschaal kan je een grafiek tonen van je vooruitgang in gewichtsverlies en meet ook je vetpercentage. Door op de weegschaal te kijken, weet je of je vooruitgang boekt met jouw strategie voor gewichtsverlies.

Automatisch uitschakelen

Sommige weegschalen hebben een automatische uit-schakelaar, zodat je niet op een knop hoeft te drukken of van de weegschaal hoeft te stappen als je klaar bent met meten.

Geheugenfunctie

Een weegschaal kan nu worden gebruikt voor gewichtsmeting. Het is belangrijk om te kunnen zien hoeveel je gewicht is veranderd, dus deze weegschaal slaat al je metingen op en laat zien hoe je gewicht in de loop van de tijd is toegenomen. De weegschaal registreert de nieuwe metingen voor je, zodat je ze niet zelf hoeft bij te houden.

Materiaal weeggedeelte

De meeste weegsegmenten zijn gemaakt van roestvrij staal, gehard glas of massief glas. Meestal is de weegschaal uitgerust met verschillende indicatoren om je gewicht op verschillende tijdstippen weer te geven of zelfs om de veranderingen in je gewicht over een langere periode bij te houden.

Prijs

De weegschaal varieert in prijs van ongeveer 20 euro voor een eenvoudige weegschaal tot 500 euro voor een professionele weegschaal. De weegschaal is duurder als ze meer functies heeft en als de kwaliteit beter is.

Nauwkeurigheid

Sommige weegschalen zijn nauwkeuriger dan andere. Bepaal voor jezelf hoe nauwkeurig je weegschaal moet zijn. Wilt je tot op de gram nauwkeurig kunnen wegen? Kies dan voor een digitale weegschaal. Is een globale meting ook goed? Dan is een analoge weegschaal prima.

Analoge weegschaal

Een analoge weegschaal heeft een uitstraling die meer aan het verleden doet denken en is minder nauwkeurig dan een digitale weegschaal. Als nauwkeurigheid een must voor je is, kun je het beste voor een digitale weegschaal gaan. Als je echter de voorkeur geeft aan het uiterlijk en het gevoel van een analoge weegschaal, is deze verkrijgbaar in een breed scala van opties.

Medisana weegschaal

Een Medisana personenweegschaal is een product dat je gewicht meet en nog veel meer. Een basis analoge weegschaal kan je de meting van jouw gewicht geven, maar een Medisana lichaamsanalyse weegschaal geeft je metingen zoals BMI (body mass index), vetpercentage, spiermassa en meer. Dit zal je helpen een duidelijk inzicht te krijgen in welke vorm je lichaam is en hoe goed je het doet met jouw gezondheid. Er zijn ook Medisana weegschalen die over de smartfuncite beschikken. Met de smart functie app op je telefoon kun je alles bijhouden en al je metingen in de app loggen voor toekomstig gebruik.