Takis chips kopen? Top3 + waar goedkoop online bestellen?

Waar kan je Takis Chips Kopen of Goedkoop Online Bestellen in Nederland?

Takis Chips hebben de harten van vele snackliefhebbers veroverd, maar het kan een uitdaging zijn om ze in Nederland te bemachtigen. In dit artikel duiken we in de wereld van Takis en ontdekken we de verscheidenheid aan smaken, kleuren, toppers, limited editions en winkels waar je ze goedkoop kunt kopen of online bestellen.

Let wel op, want Takis zijn niet gemakkelijk te vinden en er zijn vaak beperkte voorraden. Ons doel is om je een zo compleet en actueel mogelijk overzicht te bieden, zodat je precies weet waar je jouw favoriete pittige snack kunt scoren.

Productgids is samengesteld door:

Elyne Baarssen

 ·  Laatste update op: juni, 2024

Ontdek de Wereld van Takis Chips, voor velen bekend van TikTok.

Probeer het brede scala aan Takis smaken en producten.

Wat zijn de top 3 populairste Takis van dit moment?

 • Takis Red Fuego
 • Takis Blue Heat
 • Takis Ninja Teriyaki

 
Takis Red Fuego.
Takis Fuego staat garant voor een heerlijk pittige snackervaring, met zijn hete chili en limoen smaak die een hit is bij liefhebbers van kruidige snacks.

Takis Blue Heat.
Deze vrij recent geïntroduceerde smaak brengt een pittige blauwe chili smaak, ideaal voor avonturiers die op zoek zijn naar iets anders dan de gebruikelijke pittige chips.

Takis Ninja Teriyaki.
Deze Aziatisch geïnspireerde smaak brengt zoete teriyaki samen met een vleugje pit, en wint snel aan populariteit.

De kleuren van Takis Chips en hun betekenis.

Bij de Takis chips & maïssnacks vertegenwoordigen de kleuren doorgaans de primaire smaken en ingrediënten die in elke variant worden gebruikt. Hier is een overzicht van enkele veelvoorkomende Takis smaken en de bijbehorende kleuren:

De Rode Takis:

De rode kleur staat over het algemeen voor pittigheid of hitte van chilipepers. Voorbeelden zijn Takis Fuego (hete chili en limoen) en Takis Xplosion (kaas en chilipeper).

De Groene Takis:

De groene kleur wordt geassocieerd met smaken die ingrediënten bevatten zoals avocado of komkommer. Voorbeelden zijn Takis Guacamole (guacamolesmaak) en Takis Zombie (habanero en komkommer).

De Gele Takis:

De gele kleur kan smaken vertegenwoordigen die ingrediënten bevatten zoals maïs, kaas of andere elementen die in fajitas voorkomen. Een voorbeeld is Takis Crunchy Fajitas (fajitasmaak).

De Blauwe Takis:

De blauwe kleur in Takis Blue Heat vertegenwoordigt een unieke draai aan de klassieke Fuego-smaak, met dezelfde hete chili en limoensmaak maar een visueel onderscheidend uiterlijk.

Let op: de kleuren dienen voornamelijk om de smaken te onderscheiden en de verpakking aantrekkelijker te maken. De intensiteit van de kleuren is misschien niet erg helder, omdat ze worden beïnvloed door de specerijen en smaakstoffen die in de snacks worden gebruikt.

Recente en nieuwe smaken van Takis.

Hier zijn enkele van de meest recente smaken en varianten van Takis die onlangs op de markt zijn gebracht:

 • Takis Wild: pittige buffalosmaak
 • Takis Lava: kaas en chipotle smaak
 • Takis Tsunami: zure en pittige smaak

 

Overzicht van alle Takis smaken.

Er zijn veel verschillende smaken Takis beschikbaar, hier een lijst van nog niet benoemde smaken:

 • Takis Nitro: Habanero en limoensmaak maïssnacks.
 • Takis Xplosion: Kaas en chilipepersmaak maïssnacks.
 • Takis Crunchy Fajitas: Fajita-smaak maïssnacks.
 • Takis Groen Guacamole: Guacamole-smaak maïssnacks.
 • Takis Zombie: Habanero en komkommersmaak maïssnacks.
 • Takis Angry Burger: Hamburgersmaak en dille augurk maïssnacks.
 • Takis Titan: Chipotle en limoensmaak maïssnacks.
 • Takis Churritos: Chili en limoensmaak maïssnacks (andere textuur dan gewone Takis).
 • Takis Waves: Golvende maïssnacks met verschillende smaken, zoals jalapeño en kaas.
 • Takis Random: Een mix van verschillende Takis smaken.
 • Takis Extra Hot: Extreem pittige maïssnacks met een intense hitte.
 • Takis Queso Tnt: Explosieve kaassmaak maïssnacks met een pittig tintje.

 

Een aantal Limited Edition Takis.

Takis brengt soms limited edition smaken uit die slechts voor een beperkte tijd beschikbaar zijn. Enkele voorbeelden van limited edition smaken zijn:

 • Takis Rock & Lava: pittige lavasaus met een vleugje limoen.
 • Takis Titan: kaas en chili smaak.
 • Takis Purple Heat: jalapeño en kaas smaak.

Er zijn ook varianten geweest van verboden takis binnen de Europese Unie, dit vanwege bepaalde kleurstoffen. Deze recepten vervolgens aangepast om aan de regelgeving te voldoen, je zou kunnen zeggen dat de originele varianten limited edition waren.

Aanvullende Takis producten.

Naast de traditionele opgerolde tortillachips, geven de Takis smaken ook inspiratie voor andere producten:

 • Takis Pop: popcorn met Takis smaak.
 • Takis Noodles: instant noedels met Takis kruiden.
 • Takis Lolly: pittige lolly met Takis smaak.

 

Alternatieven voor Takis Chips.

Als je geen Takis kunt vinden, zijn er enkele alternatieve pittige snacks die je kunt proberen:
 

 • Flamin’ Hot Cheetos: deze pittige kaassnack is een populair alternatief voor Takis en is in veel winkels verkrijgbaar.
 • Flamin’ Hot Doritos: een andere pittige optie, Flamin’ Hot Doritos zijn een geweldige keuze voor liefhebbers van pittige chips.
 • One Chip Challenge: de One Chip Challenge is een enkele, extreem pittige tortillachip die bedoeld is om te testen hoeveel hitte je aankunt. Het is niet voor bangeriken!

FAQ – De Meest gestelde vragen.

Waarom zijn Takis zo duur in Nederland?

Takis kunnen duur zijn in Nederland vanwege importkosten en beperkte beschikbaarheid. Omdat ze voornamelijk in Mexico en de Verenigde Staten worden geproduceerd, kunnen er extra kosten zijn voor het transport en de distributie van de chips naar Nederland.

Welke Takis is het heetste?

De heetste Takis-smaak is meestal de Takis Fuego, die een combinatie van hete chili pepers en limoen bevat. Er zijn echter ook andere pittige smaken, zoals Takis Blue Heat en Takis Nitro, die ook behoorlijk heet kunnen zijn.

Waarvan zijn Takis gemaakt?

Takis zijn gemaakt van maïsmeel, plantaardige olie en verschillende kruiden en smaakstoffen die afhankelijk zijn van de specifieke smaak. Ze worden gekenmerkt door hun gerolde vorm en knapperige textuur.

Wie heeft Takis gemaakt?

Takis werden gemaakt door het Mexicaanse bedrijf Barcel, dat in 1950 werd opgericht. Barcel is een dochteronderneming van de multinational Grupo Bimbo, een van de grootste bakkerijbedrijven ter wereld.

Hoeveel gram zit er in een zak Takis?

De grootte van een zak Takis kan variëren, maar over het algemeen bevatten de meeste zakken tussen de 68 en 280 gram chips. Kleinere zakjes zijn meestal 68 gram, terwijl grotere zakken 280 gram kunnen bevatten.

Afsluitende Conclusie.

Takis chips zijn zonder twijfel een verrukkelijke en pittige snack, maar het kan in Nederland soms een uitdaging zijn om ze te vinden. In dit artikel hebben we je meegenomen op een ontdekkingsreis langs de diverse smaken, kleuren en limited editions die Takis te bieden heeft, en hebben we zelfs enkele alternatieven besproken voor degenen die misschien iets anders willen proberen.

Of je nu een doorgewinterde Takis-fan bent op zoek naar je favoriete smaak, of een nieuweling die enthousiast is om deze smaakexplosies te ontdekken, er is zeker een Takis-chip die bij jou past. En wie weet? Misschien ontdek je wel een nieuwe favoriet die je smaakpapillen doet tintelen.